2012. máj. 25.

Bunker után

Beszélő 2. a Bunker után
 2012. május 29-én, kedden 18h nyilvános szakmai beszélgetés
Dovin Galéria, 1052-Budapest, Galamb utca 6.


A Beszélő 2. Baglyas Erika Bunker című kiállításához kapcsolódó következő esemény, amely a Kádár-korszak szociális tereinek (privát- és publikus) összefüggéseivel foglalkozik meghívott szakértők segítségével. Az esemény a politikai vezető születésének évfordulója alkalmából különös aktualitással működik, illetve a múltfeldolgozás kortárs képzőművészeti diskurzusába is beleszól. 

2012. május 24-én bezárt a Bunker című kiállítás, lebontottuk az installációt, a galéria teréből eltűnt minden eddigi installációs elem, a kiállítótér visszaállt „normál” állapotába. A galéria mint köztes tér ezúttal a performativitás tereként funkcionál, amelyben nincs az alkotótól és befogadótól független mű, van viszont néző, kérdező, beszélő, hallgató, résztvevő által megalkotott akció, esemény. A galéria ugyanakkor emlékezeti tér is ez alkalommal, a padlón látható Bunker alaprajza kijelöli a beszélgetők helyét, fizikai terét, a falon lévő fotódokumentáció pedig segíti felidézni a már nem létező installáció formai jegyeit.

Az esemény központi témája a társadalmi tér múltja és jelene. A Kádár-rendszer privát, közösségi, köztér fogalmai, ezek megjelenési formái, lehetőségei, keresztmetszetei (ha voltak). A 3T (támogatott-tűrt-tiltott) kategória-rendszer társadalmi vonatkozásai, mindezek jelenünkre gyakorolt hatása.

Felkért résztvevők:

Böcskei Balázs politológus
Kicsiny Balázs képzőművész
Kovács Éva szociológus
Mélyi József művészettörténész
Sasvári Edit művészettörténész
Standeisky Éva történész
Szemerey Samu építész

Az eseményt videóra rögzítjük.

Bővebb információ a kiállításról:
 
http://baglyaserika.blogspot.com/2012/03/bunker.html

Bővebb információ a Beszélő 1. eseményről:
http://baglyaserika.blogspot.com/p/current-huen.html


A szervezők:

Német Szilvi művészettörténész
Baglyas Erika képzőművész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése